Verificări PRAM - Măsurători PRAM - Certificate PRAM

Instalațiile electrice trebuie verificate periodic conform legislației pentru a evita deteriorarea lor în timp din cauza unui număr de factori.

Ce înseamnă Verificarea PRAM?

Verificarea PRAM se referă la evaluarea sistemului de împământare și a paratrăsnetului unei instalații electrice. Această procedură este esențială pentru a asigura siguranța echipamentelor și a personalului, prevenind riscurile de electrocutare, incendiu și deteriorarea echipamentelor datorate fluctuațiilor de tensiune.

De ce este necesară verificarea PRAM?

Siguranță: Verificarea PRAM asigură că instalațiile electrice sunt în siguranță și nu prezintă riscuri pentru utilizatori.

Prevenirea accidentelor: Un sistem de împământare defectuos poate cauza scurtcircuite și incendii.

Conformitate: Este o cerință legală în multe țări, inclusiv în România, pentru a asigura conformitatea cu standardele de siguranță.

Statutul de prosumator: Măsurătoarea PRAM este un document esențial pentru obținerea statutului de prosumator, care permite consumatorilor să producă și să vândă energie electrică

Asigură-te că ești în siguranță, alege serviciul nostru de verificare PRAM!

Nu lăsa siguranța la voia întâmplării. Alege Expert-Electrice pentru o evaluare profesionistă a sistemului tău de împământare. Te protejăm de riscurile electrice și te ajutăm și să obții statutul de prosumator. Fii responsabil, fii în siguranță, verificarea PRAM rapidă! Contactează-ne acum și programează o verificare!

Vrei o măsurătoare sau verificare PRAM? Fima noastră de instalații electrice autorizate ANRE îți stă la dispoziție, răspunem rapid!

FAQ – Întrebări frecvente despre verificarea PRAM

Cum se realizează verificarea PRAM?

Procesul include măsurarea rezistenței de dispersie a instalației de punere la pământ cu un aparat specializat. Acest aparat este verificat periodic de către metrologie autorizată. Verificarea PRAM implică o serie de teste și măsurători efectuate de specialiști acreditați. Acestea includ verificări vizuale, măsurători ale rezistenței la izolație, testarea rezistenței la legare și verificarea integrității cablului.

Ce legislație reglementează verificarea PRAM?

Verificarea și măsurarea PRAM se efectuează conform Legii 17/2011.

Cât de des trebuie efectuată verificarea PRAM?

Recomandarea legală este de a efectua verificarea de două ori pe an: o dată pe timp uscat și o dată pe timp umed. Dacă acest lucru nu este posibil, verificarea este obligatorie o dată pe an.

Cine poate efectua verificarea PRAM?

Specialiști acreditați și autorizați ANRE în domeniul electric.

Cât durează verificarea PRAM?

În general, o verificare PRAM pentru o instalație electrică standard de dimensiuni mici până la medii poate dura de la câteva ore până la o zi întreagă. Pentru instalații mai mari sau mai complexe, verificarea poate dura mai multe zile. Este recomandat să ne contactati direct pentru a obține o estimare mai precisă a duratei verificării pentru instalația dvs. specifică.

Ce informații sunt incluse în raportul PRAM?

Raportul include informații despre condițiile de măsurare, tipul aparatului folosit, executantul și locul unde s-a realizat măsurarea.

Ai întrebări despre verificări și măsurători PRAM sau vrei o ofertă personalizată? Contactează-ne și echipa noastră te va ajuta cu plăcere

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder